Optimal proces og lavt materialeforbrug

Preeflows eco-PEN300 1-komponent dispenser sikrer en optimal proces og et lavt materialeforbrug

De findes overalt: på rattet og radiatorgriller i biler, gravemaskiner og traktorer, på kaffemaskiner, køleskabe og andre husholdningsapparater. Men også som tilbehør på håndtasker, nøgler og smartphones: flerfarvede malede emblemer lavet af metal eller plast. Den manuelle produktion af disse er vanskelig, dyr og tidskrævende…

Applikationer som en delvis coating, uanset om det er uigennemsigtige, gennemsigtige eller farvede, såvel som flade eller formede overflader, er komplekse at påføre. Under emblem- og logoproduktion doseres de farvede lakker ind i fordybninger i metal- eller plastforme. Udfordringen er både den nøjagtige dosering og den optimale viskositetsjustering af de materialer, der skal dispenseres. Belægningens tykkelse er vigtig for at holde mængden af overskydende materiale nede og for at forhindre efterbehandling. Belægningen må hverken være for tyktflydende eller for tyndtflydende, da lakken ellers vil løbe for lidt eller for meget. Hærdningstiden spiller også en nøglerolle for at sikre, at materialet fordeles optimalt i udfyldningen.
 
Bilindustrien stiller særligt høje krav til leverandøren med hensyn til kvalitet og design. Derudover bliver indvendige emblemer efter malingsprocessen ofte belagt med polyuretan i en doming proces for at give dem en mere behagelig fornemmelse, når man rører ved dem samt et færdigt look. I sådan en proces har man tidligere ofte udført alt i hånden, efterfulgt af manuel polering af komponenten og fjernelse af overskydende lak. Dette betød en stor indsats under produktionen, hvilket var meget arbejdskrævende og tidskrævende og dermed også omkostningstungt.

Opgaverne automatiseres og præcision opnås

Opgaver som disse kan automatiseres, og belægningen af emblemer kan dermed påføres perfekt og med konstante procesparametre. Et eksempel er dette:
To robotanlæg, hver med to Preeflow eco-PEN300 dispensere i kombination med eco-CONTROL EC200-K dispenseringscontroller, kan sikre gentagen og præcis materialeudlæggelse, for eksempel med et trefarvet logo til installation i et bilrat. Komponenterne blandes forud og fyldes i patroner: lak, opløsningsmiddel og hærder (accelerator).
 
Preeflow eco-PEN300 dispenseren klarer opgaven med præcis og gentagen dosering fra patronerne. En nøjagtig anvendelse af lak opnås på meget kort tid – uden sprøjt, fremspring eller uregelmæssigheder. Og derfor uden tidskrævende efterbehandling.
Formen på lakpåføringen kan præprogrammeres nøjagtigt i robotsystemet, så selv buede former og større overflader ikke udgør noget problem.
Udstyrets individuelle sammensætning sikrer lave materialeomkostninger på den ene side og høj produktkvalitet på den anden. Partier af komplekst formede og flerfarvede emblemer med fremragende design kan derfor fremstilles til lave omkostninger.
 
eco-PEN300
Selve Preeflow eco-PEN300 dispenseren  er et roterende, tryktæt forskydningssystem. Takket være ViscoTecs uendelige stempelprincip dispenseres vandige til pastaagtige væsker perfekt. Dispenseren består af en selvforseglende rotor og stator, hvorved den kontrollerede roterende bevægelse af rotoren forskyder materialet. Dette skaber levering i statoren, som kan finde sted uden transformation af materialet eller omvendt bevægelse. Preeflow’s dispenseringspumpe garanterer en ren, kontrolleret og drypfri materialeudlæggelse. Uafhængigt af udsving i viskositet opnås derfor en ren, proces-pålidelig dosis.

Vil du vide mere om eco-PEN300 eller de andre dispensere fra Preeflow by ViscoTec så besøg vores online showroom eller www.preeflow.com

Har du spørgsmål til udstyret eller processen, så kontakt os gerne på info@scanmaster.dk

SCANMASTER
Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

www.scanmaster.dk

eco-pen300 potting electronics