Dispensing system for battery production

Vectomix TC from DOPAG processes thermally conductive materials

The processing of thermally conductive materials demands high standards from the dosing technology. The materials usually contain a high amount of fillers in order to achieve their task – the dissipation of heat. DOPAG offers the vectomix TC dosing system with special equipment for processing such filled and abrasive materials. In the field of electro mobility it is used in particular for the production of batteries but also for the encapsulation of circuit boards or sensors.

The metering and mixing system vectomix TC consists of two piston metering units which are available in different sizes and which can be combined together This modular structure enables a diverse range of applications as well as variable mixing ratios and output ratios. For the processing of thermally conductive materials, the components were equipped with a special coating to protect them from strong abrasion and ensure reliable performance.

Another special feature is its efficient servo control. Both metering units have their own independent motor, which can be controlled individually. This enables a precise control of the mixing ratio. In addition, the output rate can also be modified during the metering and mixing process, for example to ensure a clean coupling point via a ramp function. The material can be applied in shot or bead form. Multiple shots with one piston volume enable short cycle times

The system has already proven itself in many demanding production processes, especially with regard to a high process reliability and reproducibility. For each application, DOPAG works in close cooperation with the customer to find the solution that exactly meets the requirements. The vectomix TC metering and mixing system can also be integrated into partially or fully automated production processes.

Dopag vectomix two component dispenser dispensing material in battery production

Dispenseringssystem til batteriproduktion

Vectomix TC fra DOPAG bearbejder termisk ledende materialer

Bearbejdning af termisk ledende materialer kræver høje standarder af doseringsteknologien. Materialerne indeholder normalt en stor mængde fyldstoffer for at opnå deres opgave, nemlig spredning af varme. DOPAG tilbyder vectomix TC doseringssystem med specielt udstyr til behandling af sådanne fyldte og slibende materialer. Inden for elektro-mobilitet bruges det især til produktion af batterier, men også til indkapsling af printkort eller sensorer.

Doserings- og blandesystemet vectomix TC består af to stempelmåleenheder, der fås i forskellige størrelser, og som kan kombineres sammen. Denne modulopbyggede struktur muliggør en bred vifte af anvendelsesmuligheder såvel som variable blandingsforhold og outputforhold. Til behandling af termisk ledende materialer er komponenterne udstyret med en speciel belægning for at beskytte dem mod stærk slid samt for at sikre en pålidelig ydelse.

En anden speciel funktion er dens effektive servokontrol. Begge doseringsenheder har deres egen uafhængige motor, som kan styres individuelt. Dette muliggør en nøjagtig kontrol af blandingsforholdet. Derudover kan outputhastigheden også ændres under doserings- og blandeprocessen, for eksempel for at sikre et rent koblingspunkt via en rampefunktion. Materialet kan påføres i skud eller perleform. Flere skud resulterer i kortere cyklustider.

Systemet har allerede bevist sig selv i mange krævende produktionsprocesser, især med hensyn til en høj proces-pålidelighed og reproducerbarhed. For hver applikation arbejder Scanmaster og Dopag i tæt samarbejde med kunden for at finde den løsning, der nøjagtigt opfylder kravene. Vectomix TC-doserings- og blandesystemet kan også integreres i delvis eller fuldt automatiserede produktionsprocesser.

 

Dopag Vectomix two component dispenser with static mixer

Dispenseringssystem för batteriproduktion

Vectomix TC från DOPAG bearbetar värmeledande material

Bearbetning av värmeledande material kräver hög standard på doseringsteknologi. Materialen innehåller vanligtvis en stor mängd fyllmedel för att uppnå sin uppgift, nämligen värmeavledning. DOPAG erbjuder vectomix TC-doseringssystem med specialutrustning för behandling av sådana fyllda och slipande material. Inom elektro-rörlighet används det främst för produktion av batterier, men också för kapsling av kretskort eller sensorer.

Doserings- och blandningssystemet vectomix TC består av två kolvmätningsenheter, som finns i olika storlekar och som kan kombineras tillsammans. Denna modulstruktur möjliggör ett brett spektrum av applikationer såväl som variabla blandningsförhållanden och utgångsförhållanden. För behandling av värmeledande material är komponenterna utrustade med en speciell beläggning för att skydda dem mot starkt slitage och för att säkerställa en tillförlitlig prestanda.

En annan speciell egenskap är dess effektiva servokontroll. Båda doseringsenheterna har sin egen oberoende motor, som kan styras individuellt. Detta möjliggör en exakt kontroll av blandningsförhållandet. Dessutom kan utgångshastigheten också ändras under doserings- och blandningsprocessen, till exempel för att säkerställa en ren kopplingspunkt via en rampfunktion. Materialet kan appliceras i skott eller pärlform. Flera bilder resulterar i kortare cykeltider. 

Systemet har redan bevisat sig i många krävande produktionsprocesser, särskilt när det gäller hög processtillförlitlighet och reproducerbarhet. För varje applikation arbetar Scanmaster och Dopag nära med kunden för att hitta den lösning som exakt uppfyller kraven. Doserings- och blandningssystemet Vectomix TC kan också integreras i delvis eller helt automatiserade produktionsprocesser.

Original article at www.dopag.com

5/5