Med vores 3D-printhoveder bliver en ny gruppe materialer brugbare til additiv fremstilling: Væsker og pastaer! Meget interessante materialer, såsom silikoner, keramiske pastaer eller polyurethaner, kan bruges til 3D-print nu.
Vipro-HEAD serien fås i forskellige versioner. Til 3D-print af en-komponent og to-komponent materialer. Og med den beviste nøjagtighed og præcision fra ViscoTec-produkter – takket være vores endeløse stempelprincip.

Vores 3D-printproces ligner meget filamentprintprocessen (FLM). Derfor fungerer vipro-HEAD også med alle gængse slicer-programmer og printerfirmwares. Printhovedet transporterer rent volumetrisk fra dispenseringsnålen – og producerer en tredimensionel struktur linje for linje. Den styres direkte af 3D-printeren (steppermotorsignaler). Hurtig og nem integration i additive produktionsmaskiner er garanteret. Du kan også finde mere information i vores brochure.

Fordelene for dig på et øjeblik:

  • Volumetrisk dosering
  • Mulighed for vending af transportretningen (“tilbagetrækning”)
  • Rene og præcise start- og slutpunkter
  • Dosering uanset viskositet
  • Meget bredt udvalg af printbare materialer

Tekstiltryk med silikone

3D-print har været en del af tekstilsektoren i nogen tid. Men de anvendte materialer har svagheder. De tilbyder normalt ikke tilstrækkelig fleksibilitet og elasticitet til at tilpasse sig stoffets egenskaber.

Vipro-HEAD 3 fra ViscoTec bruges fx i en 3D-printer til at printe silikone på tekstiler. Silikone er meget blød og elastisk og hæfter godt på tekstiler. Derudover er den modstandsdygtig over for kemikalier og UV-stråler.

tekstil-tryck 3D silikone

Video om tekstiltryk

3D-print i rummet

Er 3D-print også muligt i vægtløshed? Dette spørgsmål blev undersøgt af AIMIS-FYT-teamet ved München University of Applied Sciences. Som en del af deres projekt demonstrerede de en 3D-printproces, der kan bruges til at producere strukturer til solpaneler, antenner eller andre installationer i rummet.

Udskrivning i eksperimentet udføres med en vipro-HEAD 5. AIMIS-FYT-holdets eksperiment bruger en fotoreaktiv harpiks. Harpiksen ekstruderes og hærdes med UV-lys. Hele AIMIS-historien kan findes her.

Video om eksperimentet

Pneumatiska ställdon

I en intern test blev der skabt meget små og filigran pneumatiske aktuatorer henholdsvis bløde gribere i ViscoTec 3D tekniske center.

De miniaturiserede dele blev trykt med et vipro-HEAD 3/3 og 5/5.

Det anvendte materiale er en to-komponent silikone. Læs her, hvordan vipro-HEAD opnår et helt nyt niveau af præcision for blød robotteknologi.

Videon om experimentet
Videoen viser fremstillingen af den fleksible griber:

    has been added to the cart. View Cart