Er dosering, påfyldning eller tømning af mad eller flydende råvarer fra tønder eller andre beholdere en af dine opgaver? Så skal du læse videre. Vores styrker i disse applikationer er særligt tydelige med meget viskøse, faststoffyldte og forskydningsfølsomme materialer. Produkterne transporteres og doseres uden trykstød og pulsering. Alle systemer og påfyldningsudstyr til fødevarer er udviklet i overensstemmelse med gældende retningslinjer for fødevareindustrien (EHEDG, FDA).
Vores kunder i fødevareindustrien er afhængige af vores teknologi til håndtering af en bred vifte af væsker og pastaer:
- Mejeriprodukter
- Ketchup, sennep, marinader, saucer
- Marmelade
- Flydende chokolade
- Sukkerpasta
- Supper
- Spreder sig
- Frugt- eller grøntsagsmos eller fyld
- Og meget mere
Multipel påfyldning med kompakte doseringsventiler
Vores doseringsventiler til flere fyldstoffer er nemme at integrere i påfyldningslinjer – selv i eksisterende linjer. Vi har tilpasset deres design til de ofte snævre mål på formholderne eller formatpladerne. De er særligt kompakte og kan bygges modulært op. Vores hygiejniske dispensere opfylder fødevareindustriens strenge krav.
Afhængigt af doseringsopløsningen tilføres materialet via manifolder, der er forbundet direkte til dispenseren – uden udsugning eller rørføring. På denne måde kan et hvilket som helst antal doseringspositioner implementeres i en “blok”. Eller direkte via doseringspumperne.
Skånsom påfyldning i poser
Med vores doseringspumper kan du opnå cyklustider på mindre end 1 sekund. Du kan bruge dem for eksempel til at fylde salatdressinger, saucer, supper eller andre fødevarer. Vi gør det muligt at transportere og fylde faststoffyldte eller klumpete produkter særligt skånsomt. De faste stoffers egenskaber påvirkes ikke takket være vores endeløse stempelprincip.
Et eksempel: En marinade opbevares på lager i en tragt. Ved udløbet af føderen er der et påfyldningselement, som er monteret i pakkemaskinens formrør. Efter dosering lukkes påfyldningselementet med et stempel for at forhindre produktet i at dryppe. Doseringsenheden og doseringsenheden styres af ViscoTec styresystemet. Pakkemaskinens styresystem udsender et digitalt “Start”-signal til ViscoTec-kontrolsystemet og modtager et “Færdig”-signal tilbage efter endt dosering.
Tøndetømning til bage- og konfekturebranchen
Vores doseringsteknologi er i brug til tømning af tønder til bageri- og konfektureindustrien: Karamelpasta, daddelpasta, chokoladesauce, marmelade eller andre tykke eller meget viskøse materialer skal tømmes fra industrifade. Løsningen på denne udfordring er vores gennemprøvede ViscoMT-XL tøndetømningssystem.
Et lækkert eksempel er påfyldning af donuts eller andre kager: En af vores kunder bruger ViscoMT-XL til at tømme fyld til dansk bagværk og butterdej, samt til donuts fra 500 l tankbeholdere. De føres derefter til produktionslinjen. Fyldningerne har forskellige viskositeter. Fra flydende chokoladesauce til en tyk vaniljecreme til fyld med stykker op til 15 mm (f.eks. kirsebærpastaer) kan de søde donuts fyldes med hvad som helst.
Påføring af glasur på bagværk
Når det kommer til fuldautomatisk, robotassisteret mærkning eller dekoration af kager med glasur, er både vores udløbssystemer og Hygiejniske Dispensere i høj kurs. Det skyldes, at vores doseringssystemer overtager den komplette håndtering af glasuren.
De forskellige farvede sukkerblandinger tømmes fra 50 l tønder i rustfrit stål af ViscoMT-XS tøndetømmesystemer og føres til dispenserne via slangeledninger. Dispenserne er monteret på robotarme. Dispensernes doseringshastigheder kan styres automatisk af det analoge signal. Den enkle signaludveksling garanterer, at dispenserne hurtigt kan implementeres i mange forskellige overordnede systemer, såsom robotterne.